Choklad Recept

Chokladblancmange

                                                   images.jpg

4 msk majsmjöl

6 dl mjölk

85 g vanlig choklad, delad i bitar

2 msk strösocker

 

Rör ihop majsmjöl och 3 msk mjölk till en slät massa i en mellanstor skål. Häll ner resten av mjölken i en kastrull och låt det försiktigt koka upp. Dra från värmen och vispa ner mjölken i majsmjölsmassan i en smal stråle.

 

Häll tillbaka mjölkblandningen i kastrullen, tillsätt chokladbitarna, koka upp en omrörning och låt sjuda i tre minuter. dra bort från värmen och rör ner sockret.

 

Häll ner i en form som rymmer minst 6 dl, låt stelna i 3-4 timmar och ställ därefter in den i kylskåpet (där den kan förvaras i upp till ett dygn). Doppa undersidan av formen i varmt vatten inför serveringen och vänd upp blancmangen på en tallrik.

 

4 portioner

 

( Receptet är hämtat ur 500 choklad frestelser)

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.