Choklad Recept
Chokladblancmange
4 msk majsmjöl
6 dl mjölk
85 g vanlig choklad, delad i bitar
2 msk strösocker
Rör ihop majsmjöl och 3 msk mjölk till en slät massa i en mellanstor skål. Häll ner resten av mjölken i en kastrull och låt det försiktigt koka upp. Dra från värmen och vispa ner mjölken i majsmjölsmassan i en smal stråle.
Häll tillbaka mjölkblandningen i kastrullen, tillsätt chokladbitarna, koka upp en omrörning och låt sjuda i tre minuter. dra bort från värmen och rör ner sockret.
Häll ner i en form som rymmer minst 6 dl, låt stelna i 3-4 timmar och ställ därefter in den i kylskåpet (där den kan förvaras i upp till ett dygn). Doppa undersidan av formen i varmt vatten inför serveringen och vänd upp blancmangen på en tallrik.
4 portioner
( Receptet är hämtat ur 500 choklad frestelser)