Små kakor

Hallongrottor

                                            images.jpg

125 g osaltat smör, rumstemparerat

1,75 dl strösocker

1 ägg

3,25 dl vetemjöl

3 krm bakpulver

3-4sk sylt efter egen smak

 

Värm upp ugnen till 175 grader. Klä två ugnsplåtar med bakpapper.

 

Vispa smör och strösocker luftigt. Vispa ner ägget.

 

Blanda mjöl och bakpulver, rör ner blandningen i smörkrämen. Forma degen till bollar och lägg dem på plåtar med minst 5 cm mellanrum.

 

Tryck en grop med fingret i varje kaka och fyll gropen med sylt. Grädda kakorna gyllene i 10 minuter. Ta ut kakorna och skeda i ytterligare lite sylt i groparna medan kakorna är varma.

 

Lägg över kakorna på galler och låt svalna. Kakorna ska kunna förvaras i lufttät burk i upp till 5 dagar

 

24 kakor         (receptet är hämtat ur 500 kakor)

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.